Met ingang van augustus 2023 is Roy Deuss benoemd als nieuwe dirigent en opvolger van Guido Swelsen.

Roy is opgegroeid in een muzikale familie en begon zijn muzikale carrière aan de muziekschool in Kinrooi (BE), zoals zovele koperblazers, op de bugel. Dit bleek geen goede match te zijn en na twee jaar werd geadviseerd een ander instrument te kiezen. De leraar keek raar op toen dit ander instrument een gitaar werd. Toen er een jaartje later een piano in huis kwam, was de klik met dat instrument er meteen en de gitaar werd dus weer ingeruild. Een aantal jaren later volgde de echte match: de trombone. De veelzijdigheid van de trombone heeft geleid tot een brede interesse in allerlei muziekstijlen en orkestvormen. Van joekskapel tot symfonieorkest en van koperkwartet tot orkestbak, geen ervaring werd uit de weg gegaan. Zo passeerden onder andere het Philips Symfonie Orkest, Brassband Limburg, Bigband Beeg,  Limburgs Fanfare Orkest, Pete’s Corner Bigband en diverse koperkwintetten en -ensembles de revue.

Omdat de trombonisten niet in alle projecten evenveel te spelen hebben, begon Roy geïnteresseerd te raken in de verschillen tussen de dirigenten en hun opvattingen. Waarom bepaalde passages van dezelfde stukken bij de ene dirigent anders werden geïnterpreteerd dan bij de andere en wat was het effect van deze verschillen op de klank van het orkest. Hij wist het zeker: ooit zou hij zelf de stap zetten.  Soms ben je op het juiste moment op de juiste plaats en zo kon hij jaren later ineens zijn kans grijpen: hij mocht beginnen als dirigent van de jeugdharmonie in Obbicht. Om zichzelf verder in het vak te bekwamen, begon Roy met lessen bij Alex Schillings, een vooraanstaand docent op dit gebied. Daaruit volgde een officiële studie HaFaBra-directie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Op dit moment is Roy als trombonist actief bij de Koninklijke Harmonie van Thorn en is daarnaast een veelgevraagd gastmuzikant bij verenigingen en projecten in heel Limburg. Als dirigent was hij eerder verbonden aan harmonie Concordia Obbicht (jeugdorkest), harmonie St. Cecilia Susteren (Ad Interim), fanfare De Maasgalm Elsloo (Nieuw Talent Orkest) en op dit moment naast onze harmonie actief bij harmonie Sint Joseph Sittard (Jeugdorkest en Nieuw Talent Orkest) en kamerorkest Enigma.