2 mooie uitvoeringen verzorgde het grootste jeugdorkest van middenlimburg in La Rochelle. Harmonie Amicitia tekende voor de organisatie. In januari 2023 startten de voorbereidingen voor dit grote project. De jeugdorkesten van Peel en Maas, Horn en GJio (Heythuysen, Haelen en Roggel) beginnen al te studeren aan 5 stukken uit het repertoire. Tijdens de zogenaamde snuffelconcerten laten ze aan elkaar horen hoe de stukken kunnen klinken. Vervolgens word er gerouleerd en studeren de orkesten weer 5 andere stukken in. Na 2 intensieve gezamenlijke repetities is het dan op 7 en 8 oktober eindelijk zover. La Rochelle is omgebouwd tot een waar theater. Een groot podium met alle voorzieningen voor wat betreft licht en geluid staat ter beschikking. Onder de bezielende leiding van Jo Savelkoul en Maarten Rijs brengen de muzikanten een wervelend programma ten gehore. Ondersteund door een band en de zang van Hanna Lahaije en Sef Wolfs werd het een echt muzikaal spektakel waarvan de vele toehoorders volop hebben genoten. Nieuwsgierig naar de foto’s? klik op onderstaande knop.