146 Harmonie Amicitia Roggel || Harmonie
ActueelVerenigingSupportMediaLid WordenContact
Vereniging
Harmonie Roggel

Het ledental van de vereniging "Amicitia" bedraagt in totaal ongeveer 130. Deze leden zijn in te delen in bestuursleden, bijzondere leden, niet-spelende leden, clubleden, leden van de harmonie, leden van de jeugdharmonie en leden die les volgen.

De harmonie is aangesloten bij de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en komt uit in de 1e divisie. Via de LBM is de vereniging ook aangesloten bij de KNMO. Verder is de harmonie lid van de Muziek Federatie Leudal. Deze verenigt de fanfares en harmonieën in Leudal en behartigt hun belangen op diverse manieren.

Het aantal spelende leden van het muziekkorps bedraagt ongeveer 45. De harmonie verzorgt meerdere keren per jaar uitvoeringen in concertvorm, als serenade, dan wel als show.

Dirigent Harmonie Amicitia

Guido Swelsen werd geboren op 15 juni 1968 in Puth. Zijn eerste muzikale stappen zette hij dan ook bij de Kon. Fanfare St. Caecilia aldaar. Na een muziekschoolperiode vervolgde hij zijn studie aan het Conservatorium in Maastricht. Zijn hoofdvakken waren slagwerk (docent Pieter Jansen, voormalig dirigent van de Marinierskapel en voormalig inspecteur der Militaire Muziek, Werner Otten, Ruud Wiener), en HaFa-directie (docent Jo Conjaerts), met als bijvakken piano en trompet.

In 1992 en 1994 behaalde hij achtereenvolgens de diploma’s D.M. en U.M. Slagwerk. Nadat hij in 1991 zijn praktijkdiploma HaFa had afgerond, behaalde hij in 1995 zijn Groot-HaFa-diploma waarbij hij de toenmalige “Johan Willem Frisokapel” in Assen dirigeerde. Als een van de hoogtepunten won hij op het W.M.C. in 2001 tijdens de internationale dirigentenwedstrijd  de zilveren dirigeerstok, waarbij hij in de finale de “Marinierskapel der Koninklijke Marine” dirigeerde. Naar aanleiding daarvan volgde hij ook nog enkele jaren les bij de bekende dirigent Jan Cober uit Thorn.

In augustus 2003 nam hij met succes deel aan een internationale dirigentencursus bij het “Rundfunk Blaser Orchester” in Leipzig, alwaar hij zijn eerste contract kreeg als gastdirigent bij dit eerder genoemde orkest. December 2003 dirigeerde hij het harmonieorkest van “the Royal Northern College of Music” uit Manchester, Groot Brittanië, tijdens de internationale dirigentencursus van het W.M.C.

Momenteel is hij als dirigent verbonden aan Fanfare “De Maasgalm” Elsloo (waarmee hij in 2008 het Landskampioenschap behaalde), Koninklijk Harmonie-orkest Kerkrade (vice-wereldkampioen 2e divisie WMC 2017), Harmonie “Wilhelmina” Posterholt en Harmonie “Amicitia” Roggel. Verder is hij als docent slagwerk werkzaam bij o.a. Stichting “Myouthic” in Thorn en de stichting “Opmaat” in Beekdaelen. Tevens componeert en arrangeert Guido Swelsen regelmatig voor blaasorkest.