test1 - 128 Harmonie Amicitia Roggel || Jeugdharmonie
ActueelVerenigingSupportMediaLid WordenContact
Vereniging
Jeugdharmonie Roggel

 

“Amicitia” herbergt circa 50 muziekleerlingen. Als de leerlingen een half jaar les hebben mogen ze bij het leerlingenorkest. Ongeveer 1 jaar later kunnen ze doorstromen naar de jeugdharmonie en kunnen ze zich verder voorbereiden op de grote harmonie.

De jeugdharmonie is apart lid van de LBM en als zodanig dus ook een onderdeel van de VNM. Zij komt niet uit in een divisie, omdat ze niet deelneemt aan concoursen. Regelmatig geeft dit harmonieonderdeel concerten en uitvoeringen in Roggel en daarbuiten.

Zowel het leerlingenorkest als de jeugdharmonie staan onder leiding van Maarten Rijs.

Maarten Rijs groeide op in Blerick en speelde klarinet bij Harmonie St. Caecilea uit Blerick. Hij vervulde zijn dienstplicht bij de Koninklijke Marechaussee. Na een jaar stapte hij over naar de beroeps marechaussee. Als beroepsmilitair miste hij de muziek en werd lyraspeler van het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee.

Na een tijd rondgezworven te hebben door Nederland (Paleiswacht op Soestdijk, lid van de ME, Politiedienst op de brigade Kmar te Venray) vertrok hij naar Duitsland en stapte later over naar de Koninklijke Luchtmacht.

In Duitsland besloot hij om verder te gaan studeren in de muziek. Na vier jaar haalde hij het Dirigenten diploma bij de Bundesakademie für Blasmusik te Ulm. Ervaring had hij opgedaan bij het dirigeren van diverse Duitse korpsen zoals Musikverein Sommersell, Stadtkapelle Lügde en de militaire orkesten van de 3e en 5e Groep Geleide Wapens van de Koninklijke Luchtmacht. Nadat de muur in Berlijn viel, moesten alle Nederlandse gezinnen terug naar Nederland.

Maarten Rijs is tevens dirigent van Jeugharmonie Unie Sevenum, Jeugdorkest Merselo,  Fanfare st Oda MerseloJeugdfanfare De Echo uit Hout Blerick en regio orkest Helden Panningen.