test1 - 146 Harmonie Amicitia Roggel || Harmonie
ActueelVerenigingSupportMediaLid WordenContact
Vereniging
Harmonie Roggel

Het ledental van de vereniging "Amicitia" bedraagt in totaal ongeveer 150. Deze leden zijn in te delen in bestuursleden, bijzondere leden, niet-spelende leden, clubleden, leden van de harmonie, leden van de jeugdharmonie en leden die les volgen.

De harmonie is aangesloten bij de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en komt uit in de 1e divisie. Via de LBM is de vereniging ook aangesloten bij de VNM. Het aantal spelende leden van het muziekkorps bedraagt ongeveer 55. De harmonie verzorgt meerdere keren per jaar uitvoeringen in concertvorm, als serenade, dan wel als show.

Dirigent Harmonie Amicitia

Guido Swelsen werd geboren op 15 juni 1968 in Puth. Zijn eerste muzikale stappen zette hij dan ook bij de Kon. Fanfare St. Caecilia aldaar. Na een muziekschoolperiode vervolgde hij zijn studie aan het Conservatorium in Maastricht. Zijn hoofdvakken waren slagwerk (docent Pieter Jansen, momenteel dirigent van de Marinierskapel), en HaFa-directie (docent Jo Conjaerts), met als bijvakken piano en trompet.

In 1992 en 1994 behaalde hij achtereenvolgens de diploma D.M. en U.M. Slagwerk. Nadat hij in 1991 zijn praktijkdiploma HaFa had afgerond, behaalde hij in 1995 zijn Groot-HaFa-diploma waarbij hij de Johan Willem Frisokapel in Assen dirigeerde.

Als voorlopig hoogtepunt won hij op het W.M.C. in 2001 tijdens de internationale dirigentenwedstrijd de zilveren dirigeerstok, waarbij hij in de finale de Marinierskapel der Koninklijke Marine dirigeerde. Naar aanleiding hiervan volgt hij momenteel ook weer les bij de bekende dirigent Jan Cober uit Thorn. In augustus 2003 volgde hij met succes een internationale dirigentencursus bij het Rundfunk Blaser Orchester in Leipzig, alwaar hij in de daarop volgende week zijn eerste contract kreeg als gastdirigent bij dit eerder genoemde orkest. December 2003 dirigeerde hij het harmonieorkest van "the Royal Northern College of Music" uit Manchester, Groot Brittanië, tijdens de internationale dirigentencursus van het W.M.C.

Momenteel is hij als dirigent verbonden aan Fanfare “De Maasgalm” Elsloo (waarmee hij in 2008 het Landskampioenschap behaalde), de Koninklijke Harmonie “St. Joseph” Berg aan de Maas, Harmonie “St. Pancratius” Nulland-Kerkrade, Harmonie “Wilhelmina” Posterholt  en Harmonie “Amicitia” Roggel. Verder is hij als docent slagwerk verbonden aan het centrum voor de kunsten “Kreato” in Thorn en aan de stichting “Opmaat” in Schinnen. Tevens componeert en arrangeert Guido Swelsen regelmatig voor blaasorkest. Voor het overige jureert hij met enige regelmaat tijdens mars- en concertwedstrijden van de Zuid-Limburgse Schuttersbond.